Wat

Wij, Boomtown, zijn een vijfdaags alternatief muziekfestival dat ieder jaar plaatsvindt tijdens de Gentse Feesten. Het festival is in 2019 al aan zijn achtiende editie toe, en we staan er meer dan ooit door een mix van grote namen en meer alternatieve muziek. Locatie hiervoor is sinds enkele jaren de Kouter, we maken ook dankbaar gebruik van het podium van de Opera.

Het grootste deel van Boomtown is gratis toegankelijk. Daarom vragen we het publiek uitdrukkelijk om geen eigen drank mee te brengen. De winst die wordt gehaald uit de drankverkoop is noodzakelijk om ons festival gratis te kunnen houden.

Boomtown is een festival dat zwaar inzet op de toekomst. Dit gebeurt ondermeer door de nodige kansen te geven aan jong talent, maar ook door een zo duurzaam mogelijke werking na te streven. Een massaevenement als Boomtown heeft gevolgen voor de omgeving in de breedste zin van het woord. Daarom houden we zoveel mogelijk rekening met die omgeving. We overleggen met de buurtbewoners, optredens beginnen en eindigen steevast op tijd, en ga zo maar door.

Daarnaast wil Boomtown ook de afvalberg zo klein mogelijk houden. In 2013 voerden we de herbruikbare beker in, wat een belangrijke impact had op de ecologische voetafdruk van het festival. Ook op het vlak van drukwerk, textiel, constructies , … redeneren we zoveel mogelijk in termen van duurzaamheid. Wat je zelf kan doen om Boomtown zo duurzaam mogelijk te maken? Kom te voet, met de fiets of het openbaar vervoer, en neem geen drank in blik of plastic-verpakking mee.

Voor vragen rond eender wat, kan je altijd terecht bij info@boomtownfestival.be

Wie

Boomtown is een organisatie van Oude Beestenmarkt vzw, in samenwerking met Handelsbeurs, en Opera Vlaanderen, met de steun van de dienst Feestenen de Jeugddienst van de Stad Gent, de Provincie Oost-Vlaanderen, en de Vlaamse Gemeenschap.

Bereikbaarheid

TRAM/BUS

De onderstaande vaste lijnen brengen jou tot vlakbij de Feestenzone:

tramlijnen 1, 21, 22, 24 en 4

buslijnen 3, 5, 6, 17, 18, 34, 35, 36, 38, 39, 52, 53, 54, 55, 57, 58, 65, 67, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 76, 77, 78

De pendeltram 1 Flanders Expo – Gent Sint-Pieters – Korenmarkt blijft pendelen tot op de Korenmarkt (halte begin Veldstraat, dus vlakbij de Kouter)

 

AUTO + OPENBAAR VERVOER

De Kouter is een groot plein dat zich pal in het centrum van Gent bevindt, vlakbij de Veldstraat. Onder het plein bevindt zich een ondergrondse betalende parking. Door de vele bezoekers is het echter écht geen goed idee om met de wagen tot in het centrum van Gent te willen rijden. Er zijn betere en snellere alternatieven: je kan bijvoorbeeld gratis parkeren aan de rand van Gent en dan verder gaan met de tram of bus van De Lijn. Dat kan op drie grote zogenaamde ‘P+R’ (Park + Ride)-parkings aan de rand van de stad:

Flanders Expo: tram 1 (24-uur tramservice!)

Gentbrugge (onder viaduct v 10 vd E17): tram 21/22, Feestenbus 10

Oostakker (koopcentrum Oude Bareel): P+R en bus 17, 18, 76, 77, 78,  Feestenbus 5

 

FIETS / TE VOET

Je neemt je fiets, of wandelt naar de Kouter. Dat is eigenlijk nog het makkelijkst van al, en tegen dat je toekomt, ben je dubbel zo sexy.

Meewerken

Een festival als Boomtown staat of valt met de medewerking van een hele hoop vrijwilligers: enthousiaste mensen die er hun brede of minder brede schouders onder zetten, en elk jaar opnieuw de beste editie ooit nastreven. Naast een onvergetelijke ervaring, fijne collega’s en goede muziek, bieden we je ook spijs, drank, en een onkostenvergoeding . Wie zin heeft om mee te werken aan opbouw of afbraak van het festival, deel wil uitmaken van de barploegsfeerbeheer, catering, of wil meedraaien in ons Green-team, kan zich HIER aanmelden.

En wie vragen heeft over meewerken op Boomtownkan dat doen via sarah@boomtownfestival.gent. (algemene Boomtown-vragen graag naar info@boomtownfestival.be)