Boomtown trakteert!
Win een Joker-reiswaardebon t.w.v. €500

Boomtown denkt ook aan uw vakantie: Op zoek naar een avontuurlijke trip in kleine groep en off the beaten track? Een zalige rondreis of selfdrive met je lief, vrienden of gezin? Bij Joker regelen ze het graag voor je! Doe snel mee aan de wedstrijd via joker.be/boomtown en maak kans op een Joker-reiswaardebon t.w.v. €500

Donderdag 19 juli, Handelsbeurs

De sound van TBHR evolueerde doorheen de jaren van snoeiharde hardcore naar een avontuurlijk geluid tussen doom, postrock, tribale beats en ambient. De band voorziet op Boomtown de Iraanse cultfilm ‘A Girl Walks Home Alone At Night’ live van een nieuwe soundtrack. Regisseur Ana Lily Amirpour omschrijft haar film als het Iraanse liefdeskind van Sergio Leone en David Lynch, met Nosferatu als babysitter… Dat belooft alvast! TBHR trok voor dit project de onderste schuif met ‘doom & gloom’ open en voegt er een stevige scheut oosterse psychedelica aan toe.

Het fantastische Echo Beatty trekt deze avond op gang. Concert met zitplaatsen. Tickets (dagpas).

Vrijdag 20 juli, Opera

Boomtown brengt Adamo op vrijdag 20 juli naar de Gentse Opera. Met zijn 25ste studio-album onder de arm is het de allereerste keer dat de Italiaans-Belgische zanger te zien zal zijn op de Gentse Feesten. Adamo is met meer dan 20 hits en meer dan 100 miljoen verkochte platen de best verkopende Belgische artiest aller tijden. De man die dit jaar 75 wordt maar nog steeds met even veel vuur op de planken staat.

Woensdag 18 juli, Handelsbeurs

Stikstof is een stelletje ongeregeld uit Brussel dat vlijmscherpe hiphop maakt. Ze zijn kwaad, ontzet, gedegouteerd, teleurgesteld en tegelijk onvermurwbaar optimistisch.

Het moet van de koninklijke familie geleden zijn dat er nog eens echte street cred uit de Lakense straten kwam, maar zie: Le 77 komt de leemte vullen. Shit is lit, zeggen de kids dan. En wie zijn wij om de kids tegen te spreken.

Blu Samu is dan wel afkomstig uit Antwerpen, ze valt tegenwoordig steeds meer te spotten in onze hoofdstad. Ze woont in een huis met Le 77, stond op Couleur Café met Niveau4, op Dour met Zwangere Guy, en nu dus op Boomtown. Dat wordt lekker carpoolen dus. Filip Watteeuw zal content zijn! Tickets (dagpas).

Join The Crew!

Meer dan vijfhonderd fantastische vrijwilligers zetten elk jaar opnieuw hun schouders onder Boomtown. En zij zoeken nog versterking! Vrijwilliger zijn op ons festival kan op vele manieren: aan de tapkraan, tijdens op- en afbouw, in de backstage, voor elk wat wil(d)s. Naast fantastische sfeer voorzien wij natuurlijk ook eten en drinken, drankbonnen en een vrijwilligersvergoeding. Meld je meteen aan op crew.boomtownfestival.be of kom op 23 mei om 20u naar Herberg Macharius waar we met een drankje al jouw vragen en de planning op het gemak bekijken.

Boomtown doet mee aan Mei Plasticvrij

Al meer dan tienduizend mensen en organisaties steunen Mei Plasticvrij. Nu is het aan jou! Het opzet is simpel: allemaal samen één maand ons gebruik van wegwerpplastic verminderen. Op meiplasticvrij.be lees je welke acties we met Boomtown allemaal nemen. Er is al genoeg rommel in de wereld dus rep u naar meiplasticvrij.be en doe mee!

Boomtown Storytellers

Relaas en Alles Kan brengen storytellers naar Boomtown

Ben je tussen de 16 en 30 jaar oud en heb je een verhaal in je dat smacht om verteld te worden? Dan is deze oproep helemaal iets voor jou. Duik met Boomtown en Relaas onder in de wereld van live storytelling en podcasting. In twee workshops leer je hoe je van een kleine anekdote een boeiend verhaal kan maken waarmee je publiek aan je lippen zal hangen. Je maakt vervolgens je eigen echte podcast en daarna mogen vier jonge vertellers op Boomtown hun verhaal doen aan het grote publiek. Inschrijven tot 17 mei via deze link. Vertel het verder!

Relaas op Boomtown is een project in samenwerking met Alles Kan, de projectsubsidie voor jongerenprojecten van de Gentse Jeugddienst.